Kladdkaka [瑞典黏黏蛋糕] |
圖片出處: http://sunshinelove.blogg.se/
因為我現在正在學瑞典文、也在學習做瑞典點心,所以這篇食譜我打算要練習用瑞典文來寫,如果真的想學這個超好吃的黏黏蛋糕的話,可以參考我的瑞典朋友: 雲龍寫的中文食譜,很簡單就可以做出好吃的點心。以下是瑞典文食譜部分: Kladdkaka
Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao (tips på kakao)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Steg för steg
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
4. Blanda samma med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
5. Häll ner smeten i en brödad form.
6. Grädda i 15- 20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
7. Låt svalna och servera med grädde eller glass.
準備這個食譜的原料非常的簡單,而且很快可以做出好吃的黏黏蛋糕,配香草冰淇淋吃更是一絕。等到明年初在瑞典過年的時候,我會來做這個黏黏蛋糕,祝大家年年有餘的:D
沒有留言:
張貼留言